Sedona: De rode rotsen van Arizona (2024)

Torenhoog zijn ze, de roestbruine rotsen die vanuit het hele stadje zijn te zien. Sedona is gelegen in demooie staat Arizona en in de omgeving werd menig westernfilm opgenomen. Van cowboys tot indianen, met een beetje fantasie zie je ze in de verte over de rode vlaktes razen.

Cathedral Rock en Red Rock Crossing

Een van de meest iconische rotsformaties in de omgeving van Sedona is Cathedral Rock, dat bestaat uit torenhoge rode rotsen. Volgens de New Age beweging heeft de rots spirituele krachten, maar ook als je daar niet in gelooft kun je zien dat dit een bijzonder stukje natuur is. De beste plek om dit natuurwonder te bekijken is vanaf het uitzichtpunt Red Rock Crossing. Plan je bezoek tijdens zonsondergang als de rotsen een bijna lichtgevende gloed krijgen en schitterend worden weerspiegeld in het water van Oak Creek.

Sedona: De rode rotsen van Arizona (1)

Amerika, Sedona,

Sedona: De rode rotsen van Arizona (3)

Amerika, Sedona, Chapel of the Cros

Chapel of the Holy Cross

Een van de meest bijzondere plekken in de stad Sedona is de Chapel of the Holy Cross, deze kapel is een moderne toevoeging aan het spectaculaire decor van roodbruine rotsen en het samenspel van rechte lijnen en glas vormt een groot contrast met de natuurlijk gevormde omgeving. Desondanks past het bouwwerk verrassend goed in de omgeving. De rooms-katholieke kapel werd in 1956 voltooid en wordt ook wel een van de wonderen van Arizona genoemd. Je moet van dit soort architectuur houden, maar je kan niet ontkennen dat het een spectaculair bouwwerkbetreft. Binnen kun je kerkdiensten volgen met een geweldig uitzicht over de omgeving.

Sedona Heritage Museum

Met alle roodbruine rotsen, grillige valleien en indrukwekkende uitzichtpunten is het niet heel moeilijk om je voor te stellen hoe men hier vroeger in de omgeving leefde. In het Sedona Heritage Museum maak je kennis met het erfgoed van deze regio. De collectie bestaat onder andere uit oude gebouwen en kamers die zijn ingericht zoals weleer, er is een tentoonstelling met antieke bruidsjurken en je krijgt meer informatie over de vele westernfilms die hier in de buurt zijn opgenomen.

Sedona: De rode rotsen van Arizona (5)

Amerika, Sedona,

Tlaquepaque Village

Het centrum van Sedona omvat een gezellige stadskern met veel kunstwinkels, restaurants enals hoogtepunt een gezellig winkelcentrum gebouwd in Spaanse stijl: Tlaquepaque Village. Dit winkelcentrum is gelegen langs de oevers van de Oak Creek en bestaat uit fraai aangelegde huizen met binnenplaatsen en fonteinen. Een sfeervol stukje stad met leuke winkels en tal van evenementen, zoals flamenco workshops, tapas avonden en tentoonstellingen die het werk van kunstenaars uit de omgeving laten zien. In de winkels zelf kun je mooie handgemaakte souvenirs kopen.

Broken Arrow Trail

Sedona is een uitstekende bestemming voor liefhebbers van buitensporten, met name wandelaars en mountainbikers komen hier aan hun trekken. In de omgeving zijn tal van wandel- en fietspaden te volgen die door kloven, kreken, bossen en bergpaden lopen. Een van de bekendste wandelingen is de Broken Arrow Trail. Dit pad is 2,7 kilometer lang en met een stijging van zo’n 90 meter vrij goed begaanbaar voor de gemiddelde wandelaar. Al wandelend door het stoffige landschap kom je langs indrukwekkende rotsformaties met namen als Battlement Mesa en Devils Dining Room Sinkhole.

Sedona: De rode rotsen van Arizona (6)

Broken Arrow Trail, Amerika, Sedona,

Sedona: De rode rotsen van Arizona (7)

Amerika, Sedona, drive

Desert Canyon Scenic Loop Drive

Het is prachtig autorijden in het afwisselend decor van grillige bergtoppen en stijle rotsformaties. Met de auto wisselen de landschappen zich in hoog tempo af en vaak heb je vanaf de parkeerplaatsen langs de weg de mooiste uitzichten. Met je huurauto kun je bijvoorbeeld de Desert Canyon Scenic Loop Drive rijden, een geweldige rit langs duizelingwekkende ravijnen en rode bergketens. De totale rit duurt ongeveer 3,5 uur, maar als je regelmatig stopt bij uitzichtpunten en bezienswaardigheden, kun je er ook de hele dag over doen. Langs de route vind je picknickplaatsen, oude ruïnes van Indianen en mooie plekken om te wandelen, fietsen en zelfs te zwemmen. Slimme reizigers huren een 4x4 auto waarmee ze ook off road kunnen rijden.

Reizen naar Sedona — Hoe kom je er?

Sedona is gelegen in de Amerikaanse provincie Arizona, op zo’n 200 kilometer ten noorden van de stad Phoenix. Om er te komen kun je een ticket boeken naar het internationale vliegveld van Phoenix en vanaf daar met een huurauto het laatste stuk afleggen. Je doet ongeveer anderhalf uur over de rit en dat is allesbehalve een straf, want vanuit de auto word je al getrakteerd op menig mooi landschap en uitzichtpunt. Sedona is ook te bereiken vanuit Las Vegas, al ben je dan wel wat langer onderweg: reken op ruim 4,5 uur.

Eenmaal aangekomen in Sedona kun je het gezellige centrum te voet uitkammen, maar als je wil gaan wandelen of fietsen in de omgeving, dan moet je de auto nemen of gebruik maken van de shuttlebussen die vertrekken bij de Chapel of the Holy Cross.

Sedona: De rode rotsen van Arizona (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5973

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.